Alle bandleden zijn begonnen als semi-beroepsmuzikanten. De bandleden hebben allemaal het conservatorium gedaan. Hun doel was om zoveel mogelijk op te treden, om zo een leuk zakcentje te verdienen.

Zij hadden niet elke week tijd om samen te kunnen optreden. om die gaten op te vullen, had een collega bedacht om een pool te beginnen. Zodat er elke zaterdagavond muziek gespeeld kon worden. Elke week vormde weer een groepje van 4 a 5 mensen samen een bandje om ergens op te treden. Het was nooit het zelfde groepje. Het kon zo zijn dat er de week erop weer een totaal ander bandje stond.

Toen Ronald Reinders de organisatie overnam kwam er een vaste bezetting. Er werdt meer aandacht besteed aan het promoten van de band, er werd meer gespeeld, en de organisatie werd steeds beter. Energy! werd ook bekend bij verschillende artiestenbureaus.

Op dat moment was de naam Energy! allang geen moeilijke keuze meer. In alles wat Energy! doet komt de naam terug: de nummers, de uitstraling op het podium, en natuurlijk het enthousiasme en plezier bij ieder optreden.

‘’ Wij kenen elkaar van vroeger vanuit onze tijd op het conservatorium.
Rob speelde ik vroeger ook wel mee. Titus kende ik van de pool. Ik vroeg hen ook vaak voor de pool van het bandje de Harmony Shakers. De zangeres Aafke Zuidersma viel een keer in, zij is de beste zangeres en had goede aansluiting bij onze band. En zo zijn we gekomen tot de huidige groep.’’
– Ronald Reinders

Titus heeft in de band Ilanois gespeeld en heeft mee gedaan met 3fm Serious Talent. Daar heeft hij een platencontract gekend bij Piaz, maar het werd niet wat ze hadden verwacht en de band viel uiteindelijk uit elkaar.

Aafke is vooral bekend in Friesland. Ze heeft o.a. veel werk bij Omrop Fryslan gedaan. Je kent haar misschien ook wel van de clip ‘’Simmer in Fryslan’’ samen met Reinout van de band Vangrail.

Rob is een veel gevraagde inval drummer. Hij heeft in de band Chaos gezeten en heeft voor de band Swelter een heel album ingedrumd.